+31 (0)26 325 2060
info@feijensp.nl

Welkom bij Feijen SP

CNC FREZEN & MAATWERK PRODUCTEN

Voor CNC frezen en maatwerk producten bent u bij ons aan het juiste adres. Bij Feijen SP kunnen we een ontwerp technisch vertalen naar een realiseerbaar (eind)product. Onze technische tekenaar helpt u graag met het uitwerken van uw idee of ontwerp. Heeft u zelf al een technische tekening? Dan zorgen wij ervoor dat de tekening gecontroleerd en ingevoerd wordt in de CNC-computer en daarna voor u gefreesd wordt.

WAAROM FREZEN?

Het CNC frezen is erg nauwkeurig en gedetailleerd, loepzuiver verlaten de gefreesde onderdelen de machine. Daarnaast is het mogelijk om per eenheid of in serie te frezen. Naast de hoge kwaliteit, is het allerbelangrijkste; de tijdbesparing die men kan behalen. Wij weten maar al te goed hoe belangrijk dat is!

Omdat wij maatwerk leveren zijn de mogelijkheden nagenoeg onbeperkt en kent creativiteit geen limiet; onze CNC-machines kunnen werkelijk alles. Ontwerpers kunnen hun hart ophalen, hun ideeën worden namelijk tot op de millimeter nauwkeurig vertaald tot een fantastisch mooi eindproduct.

WAT KUNNEN WIJ CNC FREZEN?

Bij Feijen SP kunnen we vrijwel alle soorten plaatmateriaal bewerken. Het voordeel is dat we schroef-, deuvel- en scharniergaten al voor u op de juiste plek kunnen frezen.

Onze panelen met vierkante uitsparingen zijn altijd maatvast en 100% haaks. Ook gestileerde ronde vormen worden moeiteloos getransformeerd tot een pasklaar element; onze machine draait er zijn hand niet voor om. Daarnaast kunnen wij houtaluminiumkunststof en schuim frezen. Daarbij kunt u denken aan stoere logo’s, letters uit plaatmateriaal of panelen met een abstract reliëf. Dit kan net dat beetje extra geven aan uw presentatie. Je onderscheiden met een product of dienst is juist nu belangrijker dan ooit, leg uw maatwerk plannen aan ons voor, dan zorgen wij voor de perfecte vertaling. Die uitdaging gaan we graag aan.

PU MODELLEER SCHUIM FREZEN

Naast het frezen van hout, aluminium of kunststof kunnen wij ook schuim frezen. Schuim is erg goed freesbaar door de solide eigenschap van het materiaal en wordt vooral veel gebruikt in de Yacht industrie.

BEDENK HET MAAR

Het uitgangspunt bij al onze activiteiten is: ‘wij maken wat u bedenkt’, dat doen wij graag met veel toewijding en een luisterend oor, want daar begint het uiteindelijk mee.

Machines

5-ASSIGE CNC-FREESMACHINES

Bij Feijen SP beschikken we over 2 volledig uitgeruste 5-assige CNC-freesmachines. Beide freesmachines hebben een uniek bereik. De eerste freesmachine heeft een freesbereik van 3200 x 2000 x 1000 mm. Hierbij is de Z hoogte van 1000 mm erg uniek. De tweede freesmachine heeft een freesbereik van 6000 x 2000 x 500 mm, waarbij de X lengte van 6000 mm erg uniek is. Door de twee unieke eigenschappen van deze freesmachines kunnen we vrijwel elk product tot in detail frezen. De machines zijn voorzien van een vacuümtafel.

3-ASSIGE CNC-FREESMACHINE

Daarnaast beschikken we over 4 volledig uitgeruste 3-assige CNC-freesmachines. Daarvan hebben de machine een bereik van 6100 x 2100 x 500 mm en 3650 x 2100 x 1000 mm.

KANTENAANLIJMMACHINE

Voor een piekfijne afwerking van decoratief materiaal dat verwerkt wordt in meubels kunnen wij de platen en panelen voorzien van kantverlijming. Onze kantenaanlijmmachine brengt de PU lijm (polyurethaanlijm) zo aan op het paneel, dat er een zogenaamd optische nul voeg ontstaat. Waardoor de voeg nauwelijks zichtbaar is. De PU lijm is vochtbestendig, waardoor u er van verzekerd bent dat de band niet los zal laten. Onze kantenaanlijmmachine kan tot een hoogte van 120 mm kanten aanlijmen, wat een erg unieke specificatie is.

WERKPLAATS

Naast de CNC freesmachines beschikt onze volledig uitgeruste werkplaats over een platenpers, eigen montage afdeling en een spuiterij.

 

5-assig frezen Feijen SP Bemmel

VAN IDEE NAAR REALISATIE

Bij Feijen SP kunnen wij uw ideeën tot leven brengen. Heeft u alleen een idee, nog geen concrete uitwerking of tekening? Geen probleem! Onze mensen en technische tekenaars denken met u mee. Of het nu gaat over een hele serie of een enkel meubelstuk, uiteraard kunnen wij u van dienst zijn.

TECHNISCHE VERTALING VAN HET IDEE

Als wij alles rondom het idee met u besproken hebben, maken wij daar een technische vertaling van. Onze technische tekenaar werkt uw idee in  3D uit, zodat u een realistisch beeld krijgt van het (eind)product. Tussendoor zult u een 3D-video ontvangen van uw uitgewerkte idee, zodat we zeker weten dat het eindproduct wordt zoals u voor ogen heeft.

REALISATIE

Uiteindelijk zullen de technische tekeningen vertaald worden naar het (eind)product. Met behulp van onze geavanceerde CNC-machines en vakkundige mensen op de werkplaats zullen wij dit voor u realiseren. Met behulp van onze spuiterij kunnen wij uw eindproduct de ‘finishing touch’ geven die u gewenst had. Uiteraard zullen wij dit (eind)product op tijd bij uw afleveren.

Tijdens de realisatie en het CNC frezen wordt er optimaal gebruik gemaakt van het materiaal, voordeel: weinig afval, duurzaam, prijsvriendelijk en aanzienlijk kortere levertijden. Door gebruik te maken van actuele software garanderen wij een constant kwaliteitsniveau, bovendien bent u bij een herhaalopdracht verzekerd van een exacte kopie.

Feijen SP, 3D tekenen, CNC frezen